Duivel cupcakes

    Duivel cupcakes

    3keer bewaard
    5uur5min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Ik maak deze duivel cupcakes met chocolade cupcakes, maar je kunt natuurlijk ook andere muffins of cupcakes versieren op deze manier. Ze zijn ook goed geschikt voor Halloween.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 12 cupcakes

    • Voor de cupcakes
    • 100 gr zachte boter
    • 125 gr suiker
    • 1 pakje vanillesuiker
    • 2 grote eieren
    • 100 gr bloem
    • 1/2 theelepel bakpoeder
    • 1/4 theelepel baksoda
    • 1 snufje zout
    • 3 eetlepels cacaopoeder
    • ongeveer 125 ml karnemelk
    • Voor de frosting
    • 150 gr roomkaas
    • 40 gr zachte boter
    • 80 gr poedersuiker
    • rode of oranje kleurvloeistof voor voeding
    • Voor het versieren
    • rode suiker
    • rode fondant of witte fondant met rode kleurstof voor voeding
    • 24 zilveren suikerparels

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 40min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 4uur afkoelen  ›  Klaar in:5uur5min 

      De cupcakes:

    1. Verwarm de oven voor op 180°C en vet een muffinbakvorm voor 12 muffins in met papieren vormpjes.
    2. Meng de boter, suiker, en vanillesuiker luchtig samen. Eén voor één voeg je de eieren toe en meng goed.
    3. Zeef de bloem, bakpoeder, baksoda, zout en cacaopoeder en meng afwisselend met de karnemelk goed door het beslag.
    4. Vul de bakvormpjes voor 2/3 vol (doe dit bijvoorbeeld met een ijsscoop). Bak de cakejes in de voorverwarmde oven voor ongeveer 18 - 20 minuten (Doe de spiestest om te kijken of de cakejes gaar zijn). Laat de cupcakes een paar minuten afkoelen in de bakvorm, en laat vervolgens volledig afkoelen op een rooster.
    5. De frosting:

    6. Mix kort de koude roomkaas door de boter, en roer er dan de poedersuiker in porties door. Niet te veel roeren. Het moet net gemengd zijn. Voeg een paar druppels van de oranje of rode kleurstof toe en maak daarmee de frosting oranje.
    7. De fondant:

    8. Als je alleen witte fondant hebt, meng dan rode kleurstof erdoor om rode fondant te maken. Smeer wat kleurstof op een tandenstoker en smeer op de fondant. Maak zo meerdere gekleurde rode strepen en kneed, met handschoenen aan, tot rode fondant.
    9. Herhaal dit met meer kleurstof tot de fondant mooi rood is geworden. Het maakt niet uit als de kleur niet helemaal gelijkmatig rood is, want rode vlammen zien er duivelachtig uit!
    10. Versieren:

    11. Doe de rode suiker in een kleine kom. Besmeer de cupcakes met glazuur, doop ze daarna voorzichtig voorover in de rode suiker, zodat het oppervlak gelijkmatig is bedekt met de suiker.
    12. Duw in elke cupcake 2 zilveren kralen voor de ogen.
    13. Rol de rode fondant uit en snijd voor elke cupcake 2 kleine hoorntjes uit. Snij de hoorntjes niet te groot, anders zullen ze niet in de cupcakes passen. Als je één hoorntje hebt uitgesneden, draai deze dan om, en leg als mal op de fondant, en snij de 2e uit. Zo worden ze even groot. Vorm ze met de hand verder tot de gewenste vorm.
    14. Maak aan elke zijkant van elke cupcake met een klein mesje een sneetjes (totaal 2 sneetjes per cupcake).
    15. Steek de hoorntjes erin. Indien nodig, strooi je nog rode suiker over de hoorns.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren