Max's makkelijke snack met kaas en ham

    Max's makkelijke snack met kaas en ham

    2keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere trek maar wil je niet te lang bezig zijn met alle voorbereidingen? Hierbij een lekker recept dat gemaakt kan worden op veel verschillende manieren, zo kun je de soorten kaas variëren naar smaak en in plaats van ontbijtspek kun je ook bacon gebruiken. (Hieronder staat wat ik heb genomen, verander dit natuurlijk naar smaak).

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • plakjes ontbijtspek, ongeveer 2 per snack
    • een blok chedder kaas met chilipeper
    • een goed stuk oude kaas
    • brie (1 verpakking is meer dan genoeg)
    • pesto (aan een klein beetje meer dan genoeg, je kunt het ook weglaten)
    • kruidenboter (1 bakje, als je nog hebt, gebruik dat je hebt niet veel nodig)
    • peper (snufje)
    • basilicum (snufje)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:20min 

    1. Snij van alle stukken kaas kleine blokjes, doe dit tot je denkt dat je genoeg hebt voor de hoeveelheid snacks die je gaat maken, het spek moet zo namelijk nog dicht.
    2. Leg 1 plak spek voor je neer, smeer op het midden een heel klein beetje pesto, niet te veel anders wordt het te overheersend.
    3. Leg het volgende plakje op het midden van de ander om zo een + te vormen.
    4. Op dit midden leg je van alle kazen een beetje, de + moet zo nog dicht dus niet te veel.
    5. Smeer op twee van de flappen spek een beetje kruidenboter.
    6. Voeg naar smaak een beetje peper toe, als je een oude kaas gebruikt is zout niet zo nodig, anders is het wel aan te raden.
    7. Voeg een heel klein beetje basilicum toe en klap het geheel dicht zodat de plus helemaal afgesloten is, laat de flappen een beetje overlappen zodat het zo niet openspringt.
    8. Maak hiervan zoveel je wilt en stop ze dan in de oven, bak ze in een voorverwarmde oven op 180°C totdat de kaas bijna gaat smelten maar dit nog niet helemaal heeft gedaan.
    9. Nu is het klaar om opgegeten te worden!

    Tip

    Laat de kaas niet helemaal smelten, dan loopt het vloeibaar het spek uit en kun je het bijna niet meer opeten. Het kan lekker zijn een uitje te snipperen en die erin te doen of een beetje tomaat als je dat hebt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren