Zalmbroodje van bladerdeeg met spinazie

    (1)
    40 minuten

    Dit is een makkelijk te maken broodje voor in de middag of avond, een lekker tussendoortje met gezonde ingrediënten.

    HannieBrederoo

    Zuid-Holland, Nederland
    9 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 ui
    • 1 teentje knoflook
    • 8 plakjes bladerdeeg uit de vriezer
    • ? spinazie
    • 4 plakken gerookte zalm
    • 1 bakje kruidenkaas (Boursin)
    • peper en zout
    • 1 ei
    • basilicum
    • tijm

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C.
    2. Snijd de ui en de knoflook heel fijn, fruit heel kort 3 min in hete olijfolie doe dan de spinazie met de kruiden, zout en peper erbij, en bak dit kort 3 min mee en meng het goed in de pan. Laat het afkoelen.
    3. Leg 2 plakjes bladerdeeg op elkaar en rol dit iets uit, leg een plak zalm op de helft. en leg daar een beetje van de spinazie op en doe een beetje kruidenkaas erop. Vouw de andere helft over de inhoud en vouw dit goed dicht. Plak het met een streek geklutst ei.
    4. Smeer met een kwastje een beetje ei over het broodje, en zet ze +/- 15 tot 20 min in de voorverwarmde oven.

    Tip

    Vervang de kruidenkaas eens voor feta, of gewone geraspte kaas. Strooi er een beetje geraspte kaas overheen als de broodjes net uit de oven zijn en dus nog heet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (1)

    Beoordelingen in het Nederlands (1)

    HannieBrederoo
    0

    Ik zie dat er een vraagteken staat bij de hoeveelheid spinazie, maar met verse spinazie is dat moeilijk per broodje te bepalen dus ik neem een handje wat er in past  -  03 nov 2017

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren