Granola met kokos

    Granola met kokos

    3keer bewaard
    30min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Havermout, amandelen en kokos geroosterd in de oven met een vleugje agavesiroop. Deze muesli is ontzettend lekker, makkelijk te maken en niet duur! Lekker met yoghurt.

    Ingrediënten
    Porties: 20 

    • 450 gr havervlokken
    • 140 gr ongeroosterde, hele amandelen
    • 100 gr ongezoete kokosvlokken
    • 1/2 theelepel zout
    • 6 eetlepels agavesiroop of honing
    • 60 ml koolzaadolie (of kokosolie of boter)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 165°C.
    2. Verwarm de olie en de agavesiroop in een kleine steelpan op laag vuur, ongeveer 5 minuten.
    3. Meng ondertussen de havervlokken, amandelen, kokos en zout in een grote kom. Schenk de verwarmde olie/siroop over de droge ingrediënten en meng goed door tot alles bedekt is.
    4. Spreid uit over een met bakpapier beklede bakplaat en bak 10 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Haal uit de oven, roer het mengsel om en bak nog eens 10 minuten tot de kokosvlokken goudbruin zijn. Laat helemaal afkoelen alvorens te serveren of te bewaren.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    KarenClaes
    0

    Heel gemakkelijk recept. I tegenstelling tot wat ik dacht, helemaal niet droog. Nu nog iets vinden om die boter te vervangen, zodat ze nog minder vettig zijn. - 05 apr 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren