Knapperige kaasstengels

    Knapperige kaasstengels

    5keer bewaard
    50min


    9 personen hebben dit gemaakt

    Heel makkelijk om te maken en ontzettend lekker! Deze kaasstengels zijn een heerlijk hapje op een feestje, maar ook lekker voor bij de soep. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 200 gr zelfrijzend bakmeel
    • snufje cayennepeper
    • 125 gr koude boter, in blokjes
    • 125 gr Parmezaanse kaas, geraspt
    • 2 middelgrote eieren, eentje gesplitst
    • 1 theelepel fijne mosterd
    • sesamzaadjes en maanzaadjes om te bestrooien

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng meel, cayennepeper en boter in een kom en kneed samen met je vingers tot een kruimelig mengsel. Voeg dan de kaas toe.
    2. Voeg het hele ei toe, de eidooier en de mosterd. Meng goed door.
    3. Leg het deeg op een licht met bloem bestoven werkoppervlak en kneed 30 seconden licht door. Wikkel in plastic huishoudfolie en leg 30 minuten in de koelkast.
    4. Rol het deeg uit met een met bloem bestoven deegroller tot een lap van ongeveer 23x30 cm. Snij in 24 repen en draai elke reep twee keer rond in de lengte. Leg de stengels op een ingevette bakplaat.
    5. Klop het resterende eiwit met een vork los. Bestrijk het deeg met het eiwit en bestrooi met sesamzaadjes of maanzaadjes.
    6. Bak de stengels goudbruin in 18-20 minuten in een voorverwarmde oven van 180°C.

    Video

    Kaasstengels
    Kaasstengels

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren