Pasta met spinazie, roomkaas, spekjes en paprika

    Pasta met spinazie, roomkaas, spekjes en paprika

    10keer bewaard
    15min


    20 personen hebben dit gemaakt

    Lekkere pasta met roomkaas, spinazie en spekjes, lijkt een beetje op carbonara vond ik met lekker paprika eroverheen. Mijn vrouw vond het erg lekker en het was mooi snel klaar, kostte me iets van 15 minuten.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 300 gr pasta
    • 400 gr spinazie (diepvries)
    • 2 teentjes knoflook
    • 300 gr spekjes
    • 3/4 bakje Philadelphia (of goedkopere roomkaas)
    • 1 paprika
    • Provencaalse kruiden
    • paprikapoeder
    • peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Snij de helft v/d paprika in kleine blokjes. Laat de andere helft heel.
    2. Kook het water voor de pasta, en kook de pasta beetgaar.
    3. Doe de spinazie in een pannetje en pers hier 2 teentjes knoflook bij, verwarm het ongeveer 10 minuten en roer het af en toe om.
    4. Bak de spekjes, kruid deze met Provençaalse kruiden, paprikapoeder en wat peper (naar smaak) en de blokjes paprika.
    5. Snij ondertussen met een dunschiller plakjes van de zijkant van de overgebleven halve paprika, en doe deze in een bakje, deze serveer je apart.
    6. Giet de pasta af en laat deze staan.
    7. Als de spekjes lekker gebakken zijn, giet je het vet af, en daarna doe je de spinazie erbij en voeg je de roomkaas toe. roer dit goed door elkaar.
    8. Serveer de pasta, de saus en de paprika apart.
    9. Schep pasta en saus op, doe er wat paprika overheen en geniet.

    Tip

    Ik weet niet of iemand anders dit recept ook heeft of iets wat er heel veel op lijkt, ik heb het zelf een beetje geprobeerd en vond het erg lekker. Als iemand meent dat ik dit recept van hem/haar heb gepikt, dan spijt me dat zeer.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    5

    - Gewaardeerd op - 20 nov 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren