Griekse rijstsalade

    Griekse rijstsalade

    3keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Griekse rijstsalade is een heerlijk zomers recept voor bij de BBQ of gewoon als complete maaltijd.

    Jolve Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 kippenpoten
    • verse dille, naar smaak
    • 20 gr platte peterselie
    • 1 rode ui of 3 bosuitjes
    • 50 gr walnoten, gehakt.
    • 1 klein potje zoetzure augurken
    • 1 klein potje zilveruitjes
    • 1 potje champignons (optioneel)
    • 200 gram Griekse rijst
    • zout en peper en eventueel voor de kleur kurkuma
    • flinke scheut olijfolie
    • 1 klein blikje maïs

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Leg de poten in een pan net onder water met wat zout peper en kurkuma en laat een half uur koken.
    2. Snij de andere ingrediënten fijn naar smaak, behalve de zilveruitjes.
    3. Als de poten gaar zijn haal ze dan voorzichtig uit de pan maar bewaar het water waarin ze zijn gekookt (bouillon).
    4. In het bewaarde water koken we nu de rijst in ongeveer 10 minuten beetgaar. Het water geeft extra smaak aan de rijst.
    5. Haal het vlees van de botten en laat het verder afkoelen.
    6. Als de rijst gaar is, dit afgieten en in een schaal doen en olijfolie erdoor scheppen. Even iets laten afkoelen.
    7. Vervolgens het vlees erdoor scheppen net als de walnoten. Maïs, ui, peterselie, augurkjes, zilveruitjes en dille naar smaak toevoegen.
    8. Als laatste nog even peper eroverheen malen.

    Tip

    Ik heb dit recept gekregen van een vriendin. Het is heerlijk fris bij warm weer en goed vullend.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren