Mincemeat (Britse vruchtenvulling voor pasteitjes)

    Mincemeat (Britse vruchtenvulling voor pasteitjes)

    2keer bewaard
    50min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Dit fruitige mengsel voor pasteitjes (mincemeat) is erg eenvoudig om te maken, je hebt waarschijnlijk de meeste ingrediënten wel in je keukenkastjes staan. In dit recept wordt boter gebruikt in plaats van de traditionele reuzel, zodat het ook voor vegetariërs geschikt is. Mincemeat is niet alleen lekker in de traditionele 'mince pies' voor Kerst, maar ook lekker in broodpudding of als dessert gemengd door vanille-ijs. Bekijk ook de video van dit recept!

    Ita Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 2 potten van 350 gr

    • 75 gr krenten
    • 75 gr rozijnen
    • 175 gr blanke rozijnen
    • 1 grote groene appel, geschild en in kleine blokjes
    • 100 gr boter
    • 225 gr suiker
    • 75 amandelen, gehakt
    • 1 volle theelepel mixed spice (zie recept hiernaast)
    • 1/2 theelepel kaneelpoeder
    • geraspte schil van 1 sinaasappel
    • 225 ml brandewijn (of sinaasappelsap)
    • Mixed spice
    • 1 theelepel gemalen kruidnagel
    • 1 theelepel gemberpoeder
    • 1 theelepel gemalen nootmuskaat
    • 1 theelepel kaneelpoeder
    • 1 theelepel pimentpoeder

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Extra tijd: 30min afkoelen  ›  Klaar in:50min 

    1. Meng alle kruiden voor de mixed spice. Hou 1 volle theelepel van het kruidenmengsel apart voor de mincemeat en bewaar de rest in een luchtdicht afgesloten pot.
    2. Doe al het gedroogde fruit, de appel, boter en suiker in een steelpan. Breng aan de kook op laag vuur en roer voorzichtig door tot alle boter is gesmolten. Roer dan de gehakte amandelen, kaneel, mixed spice en geraspte sinaasappelschil erdoor. Blijf verwarmen tot het mengsel zachtjes kookt. Laat 5-10 minuten sudderen, onder af en toe roeren.
    3. Haal van het vuur en laat het mincemeat afkoelen. Roer dan de brandewijn erdoor.
    4. Gebruik in mincemeat taartjes of schep in gesteriliseerde potten om te bewaren. Je kunt de potten tot 6 weken bewaren in de koelkast.

    Video

    Mincemeat
    Mincemeat

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren