Russische Napoleontaart

    Russische Napoleontaart

    9keer bewaard
    10uur30min


    27 personen hebben dit gemaakt

    Een feestelijke en bijzondere laagjestaart gemaakt met wafels en een romige vulling. Het vergt wat tijd om te maken, maar het resultaat is banketbakker-waardig! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 1 ei
    • 125 ml koud water
    • 2 eetlepels citroensap
    • 250 gr margarine, koud
    • 300 gr bloem
    • Voor de vulling
    • 200 gr boter, zacht
    • 1 blikje (397 gr) gecondenseerde melk met suiker
    • 200 gr walnoten, verkruimeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 1uur  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 9uur in de koelkast  ›  Klaar in:10uur30min 

    1. Mix het ei samen met het koude water goed door. Voeg al mixend het citroensap toe.
    2. Doe de (koude) margarine in een grote kom. Voeg door een zeef de bloem toe. Snij met een mes de boter in blokjes terwijl je de bloem erdoor mengt, tot het een kruimelig deeg wordt. Voeg het eimengsel toe en kneed tot een soepel deeg.
    3. Rol het deeg in een 'boomstam', verdeel in 9 gelijke delen, tol deze tot ballen en leg ze minstens 1 uur (of een nacht) in de koelkast.
    4. Verwarm de oven voor op 180°C.
    5. Bestuif een vel aluminiumfolie of bakpapier met bloem. Bestuif een bal deeg met bloem, en rol het deeg dan uit tot een cirkel van 22-24 cm diameter. Prik er met een vork overal gaatjes in. Leg het papier met deeg op een bakplaat.
    6. Bak in 10-15 minuten goudbruin. Herhaal met de rest van de deegballen.
    7. Snij de wafels, als ze nog warm zijn, tot een gelijkmatige cirkel van gelijke grootte. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een bord. Bewaar de restjes.
    8. Mix de zachte boter licht en romig. Mix de gecondenseerde melk erdoor, tot je een glad mengsel hebt.
    9. Om de taart samen te stellen leg je een wafel op een serveerschaal en bestrijk deze met wat van de roomvulling, bestrooi dan met wat verkruimelde walnoten en leg er nog een wafel bovenop. Herhaal tot alle wafels gebruikt zijn, eindig met een laag roomvulling, maar geen walnoten.
    10. Verkruimel de restjes wafel die je hebt overgehouden van het afsnijden. Bestrooi de bovenkant en zijkant van de taart hiermee.
    11. Zet de taart 8 uur in de koelkast voor het beste eindresultaat. De wafels zijn dan niet meer knapperig en je kunt de taart makkelijk aansnijden.

    Video

    Russische napoleontaart
    Russische napoleontaart

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    het is een leuk recept hij is goed gelukt en smaakte heerlijk - 11 mrt 2015

    Sirina
    van
    0

    TOP! - 18 aug 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren