Andijviestamppot met kip en cashewnoten

    Andijviestamppot met kip en cashewnoten

    8keer bewaard
    30min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke variatie op de traditionele stamppot andijvie. In dit recept gaat er behalve andijvie, ook kipfilet, champignons en cashewnoten door de stamppot. Een heerlijke winterse maaltijd.

    Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo aardappelen, geschild
    • 300 gr kipfilet, in blokjes
    • 1 ui, fijngesneden
    • 2 theelepels kerriepoeder
    • 200 gr champignons, in kwarten
    • 100 ml melk
    • 100 gr boter
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • peper en zout, naar smaak
    • 500 gr andijvie, in reepjes gesneden
    • 75 gr cashewnoten, grof gehakt
    • 100 gr geraspte kaas

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de aardappelen in ruim water in ongeveer 20 minuten gaar.
    2. Bak ondertussen de blokjes kipfilet, samen met de ui en 2 theelepels kerriepoeder in een scheutje olijfolie in een koekenpan gaar in ongeveer 5 minuten. Voeg aan het eind van de baktijd de champignons toe en bak even mee.
    3. Verwarm de melk met de boter in een steelpannetje. Zodra de boter gesmolten is, pureer je de (afgegoten) aardappelen met de melk en boter tot een smeuige puree. Breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout.
    4. Schep de blokjes kip, ui en champignons door de puree en vervolgens ook de andijvie en de cashewnoten. Meng goed door. Strooi als laatste de geraspte kaas over de stamppot.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren