Runderstoofpotje met bier

    Runderstoofpotje met bier

    7keer bewaard
    3uur


    15 personen hebben dit gemaakt

    Deze stoofschotel met rundvlees wordt gesudderd in bier, waardoor het vlees extra mals wordt. Heerlijk met aardappelpuree of gekookte aardappels.

    Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 600 gr runderlappen, in blokjes
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 theelepel cayennepeper
    • 1 theelepel paprikapoeder
    • 50 gr boter
    • 2 teentjes knoflook, fijngesneden
    • 1 grote winterwortel, geschild en in plakjes
    • 250 gr champignons, in kwarten
    • 1 blokje runderbouillon
    • 200 ml warm water
    • 1 flesje (33 ml) bier (liefst donker, of bokbier)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2uur45min  ›  Klaar in:3uur 

    1. Bestrooi het vlees met zout, peper, cayennepeper en paprikapoeder. Smelt de boter in een braadpan en braad het vlees hierin rondom bruin aan. Voeg de knoflook, wortel en champignons toe en bak even mee.
    2. Los het bouillonblokje op in 200 ml warm water. Voeg dit samen met het bier toe aan de pan. Breng aan de kook en laat dan het vlees (met een deksel op de pan) 2,5 uur zachtjes sudderen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren