Veganistische stoofpot met pompoen

    Veganistische stoofpot met pompoen

    9keer bewaard
    2uur


    81 personen hebben dit gemaakt

    Pas de hoeveelheid chilipoeder aan naar smaak. Het schillen van de pompoen is een hoop werk, maar ik vind dat het 't snelste gaat met een dunschiller.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 3 eetl olijfolie
    • 1 grote ui, gehakt
    • 1 eetl kaneelpoeder
    • 2 eetl chilipoeder
    • 4 teentjes knoflook, geperst
    • 1 eetl komijnzaad, geroosterd
    • 2 eetl vers citroensap
    • 4 grote tomaten - gepeld, ontzaad en grof gehakt
    • 1 middelgrote acorn squash, geschild en in blokjes
    • 1 (400g) pintobonen, gespoeld en uitgelekt
    • 225ml water
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 1uur30min  ›  Klaar in:2uur 

    1. Verhit de olijfolie in een grote pan met zware bodem en sauteer de ui hierin gedurende een paar minuten.
    2. Voeg kaneel en chilipoeder toe en sauteer nogmaals 2 minuten. Voeg de knoflook en komijnzaad erbij, sauteer weer 2 minuten alvorens het citroensap en de tomaten erbij te voegen. Meng goed door elkaar.
    3. Roer de pompoen, pintobonen en water in de pan. Breng op smaak met zout en peper. Laat de stoofpot 1 uur stoven, totdat de pompoen gaar is. Roer af en toe door en voeg indien nodig meer water toe. Het moet een heerlijke dikke stoofpot worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren