Spruitjes met kaassaus uit de oven

    Spruitjes met kaassaus uit de oven

    6keer bewaard
    40min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijke manier om spruitjes klaar te maken. Ook een feestelijk bijgerecht voor bijvoorbeeld Kerst! De spruitjes worden gekookt en daarna met een heerlijke kaassaus overgoten en gegratineerd in de oven. Lekker met gekookte aardappelen en een stukje vlees.

    marian Zeeland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 650 gr spruiten, schoongemaakt
    • 20 gr boter
    • 20 gr bloem
    • 300 ml melk
    • 1 theelepel mosterd
    • 80 gr geraspte belegen kaas
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de spruitjes in een pan met gezouten water in ongeveer 8 minuten beetgaar. Giet af.
    2. Laat de boter smelten in een steelpan op laag vuur en roer dan de bloem erdoor, blijf roeren, ongeveer 2 minuten. Voeg dan beetje bij beetje de melk toe, onder voortdurend roeren, tot je een glad papje krijgt. Voeg ook de mosterd toe, laat zachtjes doorkoken tot de saus wat dikker wordt. Voeg vervolgens de geraspte kaas toe en laat deze smelten.
    3. Verwarm de grill van de oven voor en vet een ovenschaal in.
    4. Leg de gekookte spruitjes in de ovenschaal en giet de kaassaus erover. Zet de ovenschaal ongeveer 10-15 minuten onder de grill, tot de bovenkant goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren