Appel-speculaascake

    Appel-speculaascake

    35keer bewaard
    1uur50min


    32 personen hebben dit gemaakt

    Een lekkere appelcake met speculaaskruiden, heerlijk voor in de herfst. Dit is mijn eigen recept. Na wat uitproberen, ben ik erg blij met het eindresultaat!

    MartijnvanS Groningen, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 250 gr suiker
    • 250 gr boter, zacht
    • 250 gr zelfrijzend bakmeel
    • 4 grote eieren
    • 5 theelepels speculaaskruiden
    • 1/4 theelepel zout
    • 2 grote appels, geschild en in partjes van 5 mm dik
    • kaneelpoeder, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 1uur25min  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verwarm de oven voor op 160°C. Bekleed een ronde bakvorm van 24 cm doorsnee met bakpapier.
    2. Mix de suiker en de zachte boter tot een romig en glad mengsel. Voeg 1/3 van het bakmeel toe en mix goed door. Voeg de eieren toe en mix tot een glad beslag. Voeg het resterende meel en de speculaaskruiden toe en mix goed door. Schenk het beslag in de bakvorm en strijk glad met de achterkant van een lepel.
    3. Meng de partjes appel met kaneelpoeder naar smaak en verdeel de appel gelijkmatig over het beslag in de bakvorm.
    4. Bak de cake 85 minuten in de voorverwarmde oven.
    5. Laat 5 minuten afkoelen in de bakvorm voordat je de cake uit de vorm haalt. Laat dan verder afkoelen op een rooster. Zowel warm als koud lekker. Serveer met slagroom bij een kopje thee!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (3)

    Nanda
    van
    7

    Heerlijke cake!! Ik moest de cake 10 minuten langer bakken in mijn oven, maar verder goed gelukt. Lekker kruidig door de specerijen en fris door de appel. Echt een succes! Bedankt voor het recept Martijn :-) - 13 dec 2013

    van
    1

    heel lekker! heb het glutenvrij en melkvrij aangepast... oh ja, de appeltjes liggen onderaan... - 31 jan 2016

    MartijnvanS
    0

    Wat leuk dat je er een melkvrij en glutenvrije versie van hebt kunnen maken Twinkle! - 01 feb 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren