Ovenschotel met boerenkool, salami en camembert

    Ovenschotel met boerenkool, salami en camembert

    7keer bewaard
    50min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een leuke variatie op de standaard stamppot boerenkool. Hier wordt de boerenkool in laagjes met salami en camembert (of brie) afgewisseld in een ovenschotel gegarneerd met walnoten. Heerlijk winters gerecht!

    marian Zeeland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 kilo aardappelen
    • 500 gr boerenkool, fijngesneden
    • 150 ml melk
    • klontje boter
    • zout en peper, naar smaak
    • 75 gr walnoten, gehakt
    • 150 gr camembert (of brie), in plakken
    • 350 gr salami, in plakken

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C. Vet een ovenschaal in.
    2. Kook de aardappelen met de boerenkool er bovenop in een pan met water in ongeveer 15-20 minuten gaar. Giet af en stamp de aardappels en boerenkool met de melk en een klontje boter door elkaar. Breng op smaak met zout en peper en meng de walnoten erdoor.
    3. Verdeel de boerenkool in drie porties en schep de eerste portie onderin de ovenschaal. Hier overheen leg je een laagje salami en camembert. Herhaal dit en eindig met een laag boerenkool.
    4. Zet de ovenschotel 15 minuten in de voorverwarmde oven. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren