Oeufs en cocotte forestière

    Oeufs en cocotte forestière

    2keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Heerlijk eigerecht voor ontbijt of brunch. Eieren gebakken in individuele potjes voor een feestelijke presentatie.

    Rob-Quebec Quebec, Canada

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 6 eieren
    • 1 theelepel bloem
    • 6 plakjes bacon
    • 250 gr champignons
    • 2 sjalotjes
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 eetlepel boter
    • 125 ml kippenbouillon
    • 2 theelepels citroensap
    • 1 eetlepel bieslook
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 200 °C en plaats de gril in het midden van de oven. Snij de bacon in kleine stukjes. Snij de champignons in fijne plakjes. Vet de potjes in met boter.
    2. Bruin de bacon in een koekenpan.
    3. Voeg daarna de champignons en de sjalotje erbij en bak tot ze lichtbruin zijn.
    4. Voeg de bloem toe en meng dit goed, vervolgens de bouillon en citroensap toevoegen.
    5. Vul de beboterde potjes met het mengsel en breek een ei erop en bestrooi met wat zout en peper.
    6. Zet de potjes in een ovenschaal en vul die tot halverwege met warm water. Zet deze in de oven en bak deze ongeveer 20 minuten of tot de gewenste gaarheid van de eieren.
    7. Daarna bestrooien met wat bieslook.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren