Appelstaaf met noten

    Appelstaaf met noten

    7keer bewaard
    50min


    7 personen hebben dit gemaakt

    Apfelstrudel (appelgebak) maak je gemakkelijk zelf, met bladerdeeg en appel. Ik voeg rozijnen en noten toe voor de variatie. Lekker als gebak, of als dessert met een bolletje vanilleijs.

    Noord-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 groot vel bladerdeeg (of 6 kleine plakjes)
    • paneermeel
    • 500 gr appels, geschild en in blokjes
    • 75 gr rozijnen
    • 100 gr gemengde, ongezouten noten
    • rasp van de schil van 1 citroen
    • 25 gr suiker, of naar smaak
    • 1-2 theelepels kaneel, of naar smaak
    • 1 ei, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C. Bekleed een bakplaat met bakpapier.
    2. Rol het bladerdeeg uit tot 1 rechthoekige lap van 30x40 cm en leg deze op de bakplaat. Bestrooi het deeg met een handvol paneermeel.
    3. Meng de blokjes appel met de rozijnen, noten, citroenrasp en suiker en kaneel naar smaak.
    4. Verdeel het appelmengsel in de lengte over het midden van de lap bladerdeeg. Vouw de zijkanten over de vulling en gebruik een beetje losgeklopt ei om de deegrandjes vast te maken. Knijp de randen goed dicht en bestrijk de bovenkant met het resterende ei.
    5. Bak de appelstaaf in ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven licht goudbruin en gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren