Croquette de saumon (Zalmkroketten)

    Croquette de saumon (Zalmkroketten)

    2keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Overheerlijke zalmkroketten, die traditioneel in Québec (Canada) gegeten worden.

    Rob-Quebec Quebec, Canada

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 500 gr aardappelen
    • 3 lente-uitjes
    • 60 ml verse koriander
    • 1 eetlepel mosterd (Dijon)
    • zout en zwarte peper
    • tabasco
    • 2 eieren
    • 2 blikken roze zalm (à 213 gr)
    • paneermeel
    • zonnebloemolie

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de aardappelen gaar in 15 tot 20 minuten. Stamp ze daarna fijn.
    2. Voeg de lente-uitjes, koriander, zout, peper, mosterd en tabasco toe en vermeng deze.
    3. Voeg daarna 1 ei toe en vermeng deze tot een homogene massa. (soms 2 eieren)
    4. Voeg nu de zalm erbij en laat dit 10 minuten afkoelen.
    5. Vorm nu de zalmkroketten (hamburger model).
    6. Daarna door een losgeklopt ei halen en daarna door het paneermeel.
    7. Bak ze even in een koekenpan met een scheutje zonnebloemolie goudbruin, in ong. 5 tot 7 minuten.

    Tip

    Bij de zalmkroketten wordt er vaak traditioneel tomatenketchup gegeten, maar een Béarnaisesaus is ook heerlijk. Wil je een pittigere smaak, gebruik dan de rode zalm.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren