Kniepertjes of knijpertjes

    Kniepertjes of knijpertjes

    4keer bewaard
    17min


    14 personen hebben dit gemaakt

    Heel lang geleden maakte ik al kniepertjes, maar op de een of andere manier vond ik ze nooit bijzonder lekker. Totdat ik dit recept kreeg. Deze vind ik heerlijk en ik moet oppassen dat ik er niet teveel van eet.

    Ingrediënten
    Porties: 50 

    • 200 gr boter (margarine)
    • 500 gr bloem
    • 3 eieren
    • 375 gr suiker
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • Flinke scheut kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 2min  ›  Klaar in:17min 

    1. Laat de boter zacht worden (bijna vloeibaar) in bijv. de magnetron op laag vermogen. Voeg de rest van de ingrediënten toe en mix dit alles goed door elkaar. Gebruik deeghaken, want het wordt een "klomp" deeg.
    2. Maak van dit deeg, kleine ronde bolletjes, ongeveer 2 cm doorsnee. (Als het deeg erg plakkerig is, kun je het ook eerst een uurtje in de koelkast zetten. Daarna gaat het beter.)
    3. Gebruik een wafelijzer en laat deze eerst heet worden. Dan een bolletje in het ijzer leggen en platdrukken. Even bruin laten worden en voilà, al klaar is het kniepertje. Even laten afkoelen...
    4. Je kunt ze bewaren in een koekblik, maar ook oude kwarkbakjes werkt prima.
    5. Eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren