Omgekeerde cake met ananas en kersen

    Omgekeerde cake met ananas en kersen

    2keer bewaard
    50min


    3 personen hebben dit gemaakt

    Speciaal voor Kerst en oud en nieuw en winter. Een bijzondere fruitcake met ananas en kersen.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart

    • 175 gr boter, gesmolten
    • 175 gr donkere basterdsuiker
    • 1 blikje ananasschrijven
    • 12 kersen (ontpit, of uit pot)
    • 200 gr bloem
    • 1/2 theelepel zout
    • 1/4 zakje (4 gr) backin bakpoeder (bijv. dr . oetker)
    • 3 eiwitten
    • 2 eierdooiers
    • 1 theelepel vanille aroma

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C/gasstand 6
    2. De binnenkant van een cakevorm van 23 cm met wat boter invetten.
    3. 75 gr boter, basterdsuiker en 4 eetlepels ananassap vermengen en over de bodem van de cakevorm verdelen. De ananasringen en de kersen er in een sierlijk patroon over verdelen (wees creatief!). De bakvorm apart zetten.
    4. Bloem, zout, bakpoeder vermengen.
    5. Het eiwit stijf, maar niet droog kloppen en apart zetten. In een aparte kom 2 eierdooiers opkloppen tot ze citroenkleurig zijn en vervolgens resterende ananassap, vanille en resterende gesmolten boter erdoor roeren. Het mengsel aan het bloemmengsel toevoegen en grof vermengen. Voorzichtig het eiwit erdoor scheppen en het beslag vervolgens over de laag basterdsuiker met ananasringen en kersen schenken.
    6. 30 minuten in de voorverwarmde oven bakken. De cake 10 minuten laten afkoelen, vervolgens met een bord goed afdekken en omdraaien zodat de ananaskant boven ligt.

    Tip

    Vanille aroma kun je vervangen door 1 uitgeschraapt vanillestokje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren