Pittige borrel gehaktballetjes

    Pittige borrel gehaktballetjes

    11keer bewaard
    30min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Mijn moeder maakte deze pittige gehaktballetjes altijd met oud en nieuw.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 schaal gehaktballetjes

    • 500 gram ongekruid half om half gehakt
    • half zakje Verstegen hamburgerkruiden
    • 1 ei
    • paneermeel
    • 1 theelepel sambal oelek
    • 3 eetlepels ketjap manis
    • 3 eetlepels ketchup

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kneed het gehakt met de hamburgerkruiden, het ei en de paneermeel tot een grote bal. Als het gehakt erg blijft plakken, dan nog wat paneermeel toevoegen.
    2. Draai kleine balletjes en bak deze helemaal gaar in boter of olie.
    3. Maak ondertussen een marinade van de sambal, ketchup en ketjap.
    4. Gooi dit mengsel op hoog vuur bij de gehaktballetjes en hussel ze goed door elkaar, zo gaat de marinade lekker plakken.
    5. Laat de balletjes afkoelen en smullen maar !!!!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren