Curry rijst

    (149)

    Een heerlijke en aromatische rijstpilaf met knoflook, komijn, currypoeder en chili.


    143 personen hebben dit gemaakt

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 eetl olijfolie
    • 6 teentjes knoflook, fijngehakt
    • zwarte peper naar smaak
    • 1 eetl gemalen komijn, of naar smaak
    • 1 eetl currypoeder, of naar smaak
    • 1 eetl chilipoeder, of naar smaak
    • 1 blokje groentenbouillon
    • 400ml water
    • 1 eetl sojasaus
    • 200g basmatirijst

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verhit de olijfolie in een pan op laag vuur. Bak de knoflook aan tot het gaat geuren en voeg dan de peper, komijn, currypoeder en chilipoeder toe. Roer het bouillonblokje en een beetje water erdoor zodra de kruiden beginnen te geuren.
    2. Zet het vuur hoog en voeg het resterend water en de sojasaus toe. Roer vlak voor het begint te koken de rijst erdoorheen. Breng aan de koo, zet vuur laag, dek af en kook zachtjes zo'n 15 tot 20 minuten totdat al het vocht geabsorbeerd is.
    3. Neem van het vuur en laat nog 5 min staan.

    Recent bekeken

    Beoordelingen en waarderingen
    Waarderingen op alle internationale sites:
    (149)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren