Bladerdeeghapjes met gehakt en pastinaak

    Bladerdeeghapjes met gehakt en pastinaak

    7keer bewaard
    55min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Deze gehaktpasteitjes zijn makkelijk te maken met kant-en-klaar bladerdeeg en iets gezonder door de toegevoegde groenten. Lekker met aardappelpuree en gekookte groenten of sla. De 6 bladerdeeghapjes zijn genoeg voor 2-3 personen als hoofdmaaltijd.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Opbrengst: 6 bladerdeeghapjes

    • 6 plakjes bladerdeeg, ontdooid
    • 250 gr rundergehakt
    • 1 pastinaak, geraspt of heel fijn gesneden
    • 1 stengel bleekselderij, heel fijn gesneden
    • 2 lente-uitjes, in ringetjes
    • 2 eetlepels worcestersaus
    • 2 theelepels paprikapoeder
    • zout en peper, naar smaak
    • 1 ei, losgeklopt (om te bestrijken)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bedek een bakplaat met bakpapier. Snij de hoekjes van het bladerdeeg, zodat je een rondje of ovaal krijgt.
    2. Meng het gehakt met de pastinaak, bleekselderij, lente-ui, worcestersaus, paprikapoeder en peper en zout goed door elkaar.
    3. Verdeel het gehaktmengsel in 6 porties en verdeel over de bladerdeegrondjes. Vouw het bladerdeeg over de vulling en knijp goed dicht, maak eventueel een decoratief randje met je vingers.
    4. Leg de bladerdeeghapjes op de bakplaat en bestrijk met losgeklopt ei. Bak de bladerdeegpakketjes in ongeveer 30-35 minuten lichtbruin en gaar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren