Havermoutpap met appel, kaneel en rozijnen

    Havermoutpap met appel, kaneel en rozijnen

    4keer bewaard
    10min


    5 personen hebben dit gemaakt

    Ik was nooit zo dol op havermout, tot ik dit recept voor havermoutpap ontdekte. Een soort appeltaart als ontbijt ;-) je kunt de pap in een pan op het vuur maken, maar ook lekker makkelijk en snel in de magnetron!

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 1 

    • 200-250 ml melk
    • 50 gr havermout (snelkokend)
    • snufje zout
    • 1 eetlepel suiker (of naar smaak)
    • 2 eetlepels rozijnen
    • 1/4 theelepel kaneel
    • 1/2 appel, geschild en in stukjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 5min  ›  Klaar in:10min 

    1. Meng 200 ml melk en de rest van de ingrediënten in een magnetronbestendige kom en verwarm 2 minuten op hoog vermogen. Roer door en voeg (koude) melk naar smaak toe, tot je de gewenste dikte hebt. Zo is het meteen op temperatuur om te eten!
    2. Als je het in de steelpan maakt, meng dan alle ingrediënten (inclusief alle melk) in een pannetje en verwarm 5 minuten op laag vuur, tot de havermout dikker is geworden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren