Groene asperges met kerriesaus

    Groene asperges met kerriesaus

    2keer bewaard
    20min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een eenvoudig recept voor een heerlijk bijgerecht van gekookte groene asperges! De kerriesaus maak je door een bloemsausje te maken met kerriepoeder. Heerlijk met een schnitzel en (met kurkuma geelgekleurde) rijst.

    Chantal Overijssel, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 bos groene asperges
    • 25 gr boter
    • 25 gr bloem
    • 1 eetlepel kerriepoeder
    • 250 ml halfvolle melk
    • 1/2 vleesbouillonblokje, verbrokkeld

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Spoel de asperges schoon en breek de harde uiteinden af. Snij eventueel in kleinere stukken. Breng de asperges in een pan met ruim water aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken tot ze beetgaar zijn. Giet af en houd warm. Je kunt hele dunne asperges ook goed roerbakken in ongeveer 10 minuten in een beetje olijfolie (eventueel met knoflook).
    2. Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg al roerend bloem en kerriepoeder toe tot er zich een bal vormt. Schenk de melk onder voortdurend roeren er beetje voor beetje bij tot je een glad mengsel krijgt. Verbrokkel dan het bouillonblokje boven de saus en roer deze er goed doorheen. Laat zeker nog 2 minuten zachtjes koken (blijf roeren) zodat de bloemsmaak verdwijnt en de bouillon helemaal opgelost is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren