Groene asperges met kerriesaus

Groene asperges met kerriesaus

2keer bewaard
20min


2 personen hebben dit gemaakt

Dit is een eenvoudig recept voor een heerlijk bijgerecht van gekookte groene asperges! De kerriesaus maak je door een bloemsausje te maken met kerriepoeder. Heerlijk met een schnitzel en (met kurkuma geelgekleurde) rijst.

Chantal Overijssel, Nederland

Ingrediënten
Porties: 4 

  • 1 bos groene asperges
  • 25 gr boter
  • 25 gr bloem
  • 1 eetlepel kerriepoeder
  • 250 ml halfvolle melk
  • 1/2 vleesbouillonblokje, verbrokkeld

Voeg toe aan boodschappenlijst
Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
Bekijk boodschappenlijst

Bereidingswijze
Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

  1. Spoel de asperges schoon en breek de harde uiteinden af. Snij eventueel in kleinere stukken. Breng de asperges in een pan met ruim water aan de kook en laat ongeveer 10 minuten koken tot ze beetgaar zijn. Giet af en houd warm. Je kunt hele dunne asperges ook goed roerbakken in ongeveer 10 minuten in een beetje olijfolie (eventueel met knoflook).
  2. Smelt ondertussen de boter in een steelpannetje op laag vuur. Voeg al roerend bloem en kerriepoeder toe tot er zich een bal vormt. Schenk de melk onder voortdurend roeren er beetje voor beetje bij tot je een glad mengsel krijgt. Verbrokkel dan het bouillonblokje boven de saus en roer deze er goed doorheen. Laat zeker nog 2 minuten zachtjes koken (blijf roeren) zodat de bloemsmaak verdwijnt en de bouillon helemaal opgelost is.

Recent bekeken

Beoordelingen (0)

Jouw beoordeling

Waardeer met sterren