Gehaktballetjes in zoet-zure saus met ananas

    Gehaktballetjes in zoet-zure saus met ananas

    3keer bewaard
    30min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Een heerlijk frisse kleurrijke pastamaaltijd met gehaktballetjes in een zoet-zure saus met ananas. Voor 2 personen.

    Jeannette55 Zeeland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 150 gram pasta
    • 300 gr gehakt
    • 1 ei
    • gehaktkruiden
    • paneermeel
    • 2 eetlepels olie
    • 2 eetlepels donkerbruine basterdsuiker
    • 2 eetlepels zoete ketjap
    • 2 eetlepels azijn
    • 1 blik ananas (van 565 gr)
    • 1 rode paprika
    • 1 groene paprika
    • 1 blikje tomatenpuree (70 gr)
    • peper en zout
    • maïzena

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de pasta, maakt niet uit welke, volgens de gebruiksaanwijzing.
    2. Maak het gehakt aan met het ei, gehaktkruiden en paneermeel en vorm er kleine balletjes van en braadt ze gaar. Houd ze apart.
    3. Roer de olie, suiker en ketjap door elkaar en verhit het geheel. Schenk wat van het ananassap en de azijn erbij en breng het geheel aan de kook. Snijd de paprika’s in smalle reepjes en voeg die toe. Laat dit iets garen. Roer van de rest van het ananassap met maïzena een papje en bind hiermee de saus. Voeg de stukjes ananas (zelf gebruik ik 2/3 deel van het blik) en de tomatenpuree toe. Laat alles heel even koken. Breng de saus op smaak met peper en zout en voeg de gehaktballetjes toe.
    4. Tenslotte de pasta toevoegen.

    Tip

    Ook erg lekker met rijst of 'n stukje stokbrood.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren