Witte koolsalade

    Witte koolsalade

    7keer bewaard
    20min


    22 personen hebben dit gemaakt

    Frisse witte koolsalade, die je wel bij elke maaltijd op tafel kan zetten. Waarbij je eindeloos kan variëren.

    Jeannette55 Zeeland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 1/4 witte kool
    • 1/2 wortel
    • 1 ui
    • 1/4 paprika
    • handje rozijnen
    • lenteui
    • ananas
    • Voor de dressing
    • 50 ml mosterd
    • 50 ml azijn
    • 100 ml olie
    • 6 koffielepels suiker
    • verse peper

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:20min 

    1. Witte kool in hele fijne reepjes snijden, met zout bestrooien en met de handen lichtjes doorkneden. De kool in 'n vergiet doen en onder stromend koud water het zout eraf spoelen. Goed laten uitlekken.
    2. Maak de dressing: klop met 'n garde mosterd met azijn en suiker samen, voeg daarna de olie kloppend toe. Voeg peper naar smaak toe. Even proeven, is de dressing te zuur, voeg dan wat suiker toe.
    3. Rozijnen wassen, laten weken en uit laten lekken
    4. Ui fijnsnijden, wortel grof raspen, paprika in stukjes snijden en alle andere ingredienten die je erin wilt doen fijnsnijden. Hoeveelheden kun je zelf bepalen naar smaak.
    5. Uitgelekte kool in een schaal doen, alle fijngesneden ingredienten toevoegen. Ten slotte de dressing erover doen en alles goed door elkaar mengen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    0

    welke olie gebruiken we ? - 17 feb 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren