Bitterkoekjes

    Bitterkoekjes

    9keer bewaard
    30min


    18 personen hebben dit gemaakt

    Een goed recept om zelf bitterkoekjes te maken. Voor als je niet in Nederland woont, of gewoon omdat je zin hebt in vers!

    Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Opbrengst: 25 koekjes

    • 150 gr gemalen blanke amandelen (of amandelmeel)
    • 150 gr suiker
    • 1 theelepel amandelextract
    • 2 eiwitten
    • eetbaar papier (ouwel)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Verwarm de oven voor op 185°C.
    2. Doe het amandelmeel (of de gemalen blanke amandelen) in een keukenmachine met de suiker en het amandelextract en meng. Voeg het eiwit beetje voor beetje toe en meng, tot je een enigszins glad deeg krijgt. Het moet wel een stevig deeg zijn. Vul een spuitzak met het deeg (grote opening).
    3. Leg rondjes eetbaar papier op een bakplaat en spuit hierop rondjes van het deeg. Druk ze eventueel met een vochtige schone theedoek iets aan, zodat het mooie rondjes worden.
    4. Bak de bitterkoekjes in ongeveer 15 minuten (niet te lang!) goudbruin in de voorverwarmde oven. Laat ze afkoelen op een rooster en breek eventueel het overtollige papier rond de koekjes eraf.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Lekkere koekjes en snel klaar! Wel een gedoe om dat stugge deeg netjes uit de spuitzak te krijgen, maar dat is misschien ook een kwestie vam oefenen. Het resultaat mag er zeker zijn! - 07 mrt 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren