Rijstsalade met boontjes

    Rijstsalade met boontjes

    4keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Eet deze rijstsalade warm of koud. De salade zit vol met gezonde groenten. Soms maak ik de salade met witte rijst, en soms met een bijzondere mix, zoals notenrijst of wilde rijst.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr notenrijst (of wilde rijst)
    • 1 klein blikje maïs, uitgelekt
    • 1 grote wortel
    • handje sperziebonen
    • sap van 1/2 citroen
    • zout en peper, naar smaak
    • 15 gr boter
    • 1 klein blikje doperwtjes, uitgelekt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg het citroensap en een snufje zout toe bij het koken.
    2. Zet een pan met water op. Snij de wortel en sperziebonen in kleine stukjes en ze daarna in een minuut of 10 gaar. Bak ze daarna nog even in een pan met een beetje boter. Voeg ook de maïs en doperwtjes toe, en verwarm mee.
    3. Giet de rijst af en schep de rijst door de groenten. Breng op smaak met nog wat citroensap, zout en peper. Eet warm of koud.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren