Thaise curry met kip en broccoli

    Thaise curry met kip en broccoli

    38keer bewaard
    30min


    39 personen hebben dit gemaakt

    Een tongstrelende milde Thaise rode curry met kip en broccoli.

    Jeannette55 Zeeland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 800 ml kokosmelk
    • 4 Tbs of 60 ml limoensap
    • 4 Tbs of 60 ml sojasaus
    • 4 Tbs bruine basterdsuiker
    • 4 tsp maizena
    • 2 uien
    • 8 tenen knoflook
    • 600 gr broccoli en/of paprika en/of wortel
    • olie
    • 600 gr kipfilet, in reepjes
    • 2 tsp rode Thaise currypasta
    • 4 eetlepels korianderblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de kokosmelk samen met de limoensap, sojasaus, suiker en maizena.
    2. Snij de ui in brede halve ringen en de knoflooktenen pletten en fijnsnijden. Groenten in stukjes snijden. Kipfilet in smalle reepjes snijden.
    3. Verhit 3 el olie in een wok op hoog vuur. Roerbak hierin de ui en knoflook +/- 2 min. Voeg alle groente toe en roerbak nog 2 min.
    4. Verhit 3 el olie in een andere wok en roerbak hierin de kipreepjes, voeg na 2 min de currypasta toe en roerbak dit even mee, zodat de smaken vrij komen.
    5. Voeg de kokosmelk en het groentemengsel toe aan het kipmengsel en verwarm het geheel goed, zodat de smaken kunnen mengen.
    6. Eventueel bestrooien met korianderblaadjes
    7. Lekker met witte rijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    2

    Heerlijk recept, was een voltreffer ! Ik heb alleen nog een pepertje, beetje gember en een theelepel vissaus toegevoegd. - 17 apr 2014

    Johan1976
    van
    0

    Was wel oké, het was niet wat ik van verwacht had. - 07 feb 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren