Gamba's met Thaise rode curry

    Gamba's met Thaise rode curry

    14keer bewaard
    30min


    15 personen hebben dit gemaakt

    Geweldige smaakvolle milde rode curry met gamba's.

    Jeannette55 Zeeland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 12 grote gamba's
    • 800 ml kokosmelk
    • 4 Tbs of 60 ml limoensap
    • 4 Tbs of 60 ml sojasaus
    • 4 Tbs bruine basterdsuiker
    • 4 tsp maïzena
    • 2 rode uien
    • 8 tenen knoflook
    • 2 rode paprika's
    • 6 lenteuien
    • olie
    • 2 tspl rode Thaise currypasta
    • 4 eetlepels korianderblaadjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Pel de gamba's en verwijder het darmkanaal, door in de rug een insnijding te maken. Dan kan je zo het darmkanaal eruit halen. Ze daarna goed wassen. Als je het niet ziet zitten om ze zelf te pellen, kan je ook diepvriesgarnalen nemen.
    2. Meng de kokosmelk samen met het limoensap, sojasaus, suiker en maïzena.
    3. Snij de ui in brede halve ringen en de knoflooktenen pletten en fijnsnijden. Paprika in grove stukken en lenteuien in brede repen snijden.
    4. Verhit 3 el olie in een wok op hoog vuur. Roerbak hierin de ui en knoflook +/- 2 min. Voeg de paprika en lenteui toe en roerbak nog 2 min.
    5. Voeg de currypasta toe en roerbak dit even mee, zodat de smaken goed vrij kunnen komen.
    6. Voeg de kokosmelk toe aan het groentemengsel en verwarm het geheel, zodat de smaken goed kunnen mengen.
    7. Verhit de rest van de olie in een grote koekenpan en bak de gamba's totdat ze mooi roze kleuren. +/- 5 a 6 min.
    8. Leg de gamba's op de curry en garneer met koriander.
    9. Lekker met bastmatierijst.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren