Mijn broodpudding

    Mijn broodpudding

    1keer bewaard
    1uur15min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Een klassieke en eenvoudige Britse broodpudding - een heel mooi dessert en een echte favoriet bij mij thuis.

    Jeff Utrecht, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 25 gr boter, op kamertemperatuur
    • 10 sneetjes brood
    • 50 gr sultana-rozijnen
    • 350 ml volle melk
    • 2 scharreleieren
    • 25 gr suiker
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 50 ml volle room
    • snufje kaneel

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 30min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur15min 

    1. Besmeer de sneetjes brood met boter.
    2. Snijd het brood in kleine driehoekjes en leg de helft van het brood in een ovenschaal.
    3. Verdeel wat rozijnen en kaneel erover.
    4. Bedek met het overgebleven brood, verdeel er dan de rest van de rozijnen en nog wat kaneel erover.
    5. Verwarm de melk en room in een pannetje, maar laat niet koken. Laat de melk iets afkoelen. Klop in een andere kom de eieren samen met 3/4 van de suiker en het zakje vanillesuiker. Klop tot het mengsel lichtgeel is, en giet dan beetje voor beetje de warme melk bij het eimengsel terwijl je zachtjes blijft kloppen. Doe dit tot alle melk is opgenomen.
    6. Giet het mengsel over het brood in de ovenschaal. Laat 20 minuten intrekken, en zorg dat alles goed bedekt is. Strooi de overgebleven suiker erover.
    7. Zet 45 minuten tot 1 uur in de oven op 180°C / gasovenstand 4 totdat het volledig gaar is, laat daarna buiten de oven afkoelen.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren