Veganistische couscous op Marokkaanse-wijze

    Veganistische couscous op Marokkaanse-wijze

    38keer bewaard
    55min


    99 personen hebben dit gemaakt

    Wortels, knolrapen, zoete aardappelen, courgettes en rode paprika's worden gestoofd met kikkererwten en passata, gekruid met specerijen en geserveerd met couscous.

    Ingrediënten
    Porties: 8 

    • 1 eetl olijfolie
    • 1 ui, gehakt
    • 750ml groentenbouillon
    • 2 wortels, geschrapt, in julienne reepjes
    • 2 knolrapen, geschrapt, in julienne reepjes
    • 1 zoete aardappel, in julienne reepjes
    • 1 courgette, in julienne reepjes
    • 1 rode paprika, in julienne reepjes
    • 1 (400g) blik kikkererwten, uitgelekt
    • 400g tomatensaus (passata)
    • 1/4 theel kaneelpoeder
    • 1/2 theel gemalen kurkuma
    • snufje saffraan
    • snufje currypoeder
    • 350g couscous

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:55min 

    1. Verhit de olie in een pan op matig heet vuur; sauteer ui tot deze goudkleurig is. Giet de groentenbouillon erbij en breng aan de kook. Roer de wortels, knolrapen en zoete aardappel erdoor. Zet het vuur op matig en stoof gedurende 15 minuten.
    2. Zet het vuur laag en voeg de courgette en rode paprika toe. Stoof 20 minuten.
    3. Roer de kikkererwten, passata, kaneel, kurkuma, saffraan en currypoeder erbij. Stoof net zolang tot alles goed is doorgewarmd.
    4. Breng ondertussen 625ml water aan de kook. Roer de couscous erin, dek af en neem van het vuur. Laat 5 tot 7 minuten staan. Rul de couscous met een vork en serveer het met de groenten erbovenop.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    van
    0

    Lekker recept. Beetje uitkijken met de kaneel want al snel te "zoet", maar na beetje experimenteren: heerlijk! - 30 mei 2014

    evenstar
    van
    0

    Erg fijn basisrecept voor een lekkere couscous, en varieren met de groenten kan makkelijk. Dank! - 14 apr 2013

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren