Ovenschotel met gehakt en bladerdeeg

    Ovenschotel met gehakt en bladerdeeg

    23keer bewaard
    50min


    31 personen hebben dit gemaakt

    Een makkelijk recept voor een complete maaltijd. Een ovenschotel met gekruid gehakt, broccoli, wortel, aardappel en bladerdeeg. Het dakje van bladerdeeg houdt de sappen en smaken van de ovenschotel erin.

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1/2 ui, versnipperd
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • scheut olijfolie
    • 250 gr rundergehakt
    • gehaktkruiden/peper/zout, naar smaak
    • 1 stronkje broccoli, in roosjes
    • 2 dikke wortels, in blokjes
    • 2 theelepels gedroogde tijm (of Italiaanse kruiden)
    • 425 gr aardappelschijfjes, voorgekookt
    • 4-6 blaadjes bladerdeeg, ontdooid
    • 1/2 ei, losgeklopt

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 35min  ›  Klaar in:50min 

    1. Verwarm de oven op 200°C. Vet een ovenschaal in.
    2. Verwarm een scheut olijfolie in een koekenpan en bak hierin de ui en knoflook even aan. Voeg het gehakt toe en bak rul en bruin. Voeg gehaktkruiden/peper/zout naar smaak toe.
    3. Zet een pan water op en kook hierin de broccoli beetgaar, in ongeveer 7 minuten. Voeg de laatste 5 minuten ook de blokjes wortel toe. Giet af en meng de groenten met tijm of Italiaanse kruiden en eventueel nog wat peper en zout.
    4. Schep het gehaktmengsel in de ovenschaal. Verdeel hier de broccoli en wortel over en vervolgens de aardappelschijfjes.
    5. Vorm van het bladerdeeg een lap ter grootte van (of iets groter dan) de ovenschaal en leg het bladerdeeg over de aardappels. Druk de zijkanten van het deeg een beetje langs de binnenkant van de randen van de ovenschaal. Maak inkepingen met een mes om stoom te laten ontsnappen tijdens het bakken.
    6. Bestrijk het bladerdeeg met het losgeklopte ei en zet de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de voorverwarmde oven tot het bladerdeeg goudbruin is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (2)

    0

    ik heb dit recept ook gebruikt voor de groep ouderen waar ik voor kook.Ze vonden het heerlijk en het bladerdeeg voegde best wel wat toe aan het recept - 13 jan 2016

    0

    Mijn man en ik vonden het een beetje mwah. De bladerdeeg vonden we een beetje rare toevoeging. - 19 jun 2015

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren