Cannelloni met romige spinazie

    Cannelloni met romige spinazie

    2keer bewaard
    1uur


    1 persoon heeft dit gemaakt

    De lasagnebladen worden gevuld met een romig mengsel van spekblokjes, ricotta en spinazie, en verder gegarneerd met gehakte tomaten en oude kaas. Dit is een lekker maaltje.

    SandraS Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 1 eetlepel olie
    • 1 middelgrote ui, gehakt
    • 1 teentje knoflook, fijngesneden
    • 250 gr spekblokjes
    • 6 middelgrote champignons, in blokjes gesneden
    • 350 gr gekookte diepvriesspinazie, uitgelekt
    • 500 gr ricotta
    • 3-4 voorgekookte lasagnebladen
    • 1 (400 gr) blik gehakte tomaten met basilicum
    • 1 zakje oude kaas, geraspt
    • zout en peper, naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur 

    1. Verwarm de oven tot 180°C / gasovenstand 4. Vet een lasagne- of ovenschaal in.
    2. Bak de ui en knoflook in 1 eetlepel olie. Voeg het spek toe en bak ongeveer 3 minuten. Roer de champignons erdoor en bak tot ze zacht zijn. Voeg de uitgelekte spinazie toe en meng goed.
    3. Haal van het vuur en meng de ricotta erdoor. Breng op smaak met zout en peper en zet opzij.
    4. Leg de voorgekookte lasagnebladen op het aanrecht, schep een flinke lepel van de vulling op en rol op. Leg dit in de voorbereide ovenschaal. Herhaal totdat alles is opgebruikt.
    5. Bedek de opgerold pasta met de gehakte tomaten uit blik en bestrooi met geraspte kaas. Bak in de voorverwarmde oven gedurende 30 minuten of tot het goed heet is.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren