Bladerdeegtaartje gevuld met groente, gehakt en spek

    Bladerdeegtaartje gevuld met groente, gehakt en spek

    5keer bewaard
    40min


    4 personen hebben dit gemaakt

    Een knapperig taartje gevuld met heerlijke groentes, rundergehakt en spek. Een snelle bereiding van de groente zorgt dat alles zijn eigen smaak houdt maar toch samen een heerlijk geheel vormen. Het gebruik van een klein beetje limoensap haalt de smaken nog meer naar boven. Gebruik wat paneermeel om te zorgen dat het bladerdeeg op de bodem niet vochtig en daardoor niet luchtig wordt.

    Zuid-Holland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 6 plakjes bladerdeeg
    • 75 gram spek
    • 1 eetlepel olijfolie
    • 1 prei
    • 2 tomaten (tros of pomodori)
    • 1 gele paprika
    • 150 gram kastanjechampignons
    • 1 halve spaanse peper
    • Mespunt paprikapoeder (heet)
    • 300 gram rundergehakt
    • 1 teen knoflook
    • Mespunt tijm
    • Mespunt dille
    • 1 halve limoen
    • Bloem, om het bladerdeeg te bewerken
    • 1 eetlepel water
    • Boter, om de vorm in te vetten
    • 60 ml slagroom
    • 3 eieren
    • Naar wens wat kaas om te gratineren

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:40min 

    1. Verwarm de over voor op 200°C en haal het bladerdeeg uit de vriezer om te ontdooien.
    2. Zet een grote bakpan op zacht vuur en laat de spekjes rustig aan uitbakken.
    3. Snij ondertussen de prei in ringen en was deze om het zand/aarde eruit te krijgen. Laat dit goed uitlekken. Snij de tomaten in blokjes en verwijder de zaadjes. Laat dit ook even uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de paprika en snij deze in blokjes. Borstel de champignons schoon en snij deze in plakjes. Verwijder naar gelieve de zaadlijsten en zaadjes van de peper en hak deze goed fijn.
    4. Als de spekjes aan het uitbakken zijn kan het vuur wat omhoog en kan er een mespuntje paprikapoeder worden toegevoegd aan het vet. Zet dit even aan om de smaak en aroma los te laten komen. Voeg vervolgens het gehakt toe en bak dit rul. Na een minuut kan de peper, een uitgeknepen teen knoflook, prei en paprika toe worden gevoegd. Voeg na anderhalve minuut de tomaten en de champignons toe.
    5. Na een minuut kan de peper, een uitgeknepen teen knoflook, prei en paprika toe worden gevoegd.
    6. Voeg na anderhalve minuut de tomaten en de champignons toe.
    7. Nu kan de tijm, dille en de sap + rasp van een halve limoen worden toegevoegd. Bak alles nog een minuutje door en laat het mengsel dan goed uitlekken in een vergiet.
    8. Bestrooi het werkblad met wat bloem en leg hierop het bladerdeeg. Plak het deeg aan elkaar door telkens een randje te bestrijken met wat water en hier op het randje van de volgende plak op aan te drukken zodat er een lap ontstaat.
    9. Vet de bakvorm goed in met boter en leg het bladerdeeg hier in. Zorg dat het deeg ong. 2 cm boven de rand uitsteekt. Prik wat gaatjes in de bodem en strooi hier evt. wat paneermeel over om het overtollige vocht op te nemen.
    10. Verdeel het groente/vleesmengsel in de vorm.
    11. Klop 2 eieren los en meng deze met de slagroom. Verdeel dit over het over de taartvulling.
    12. Vouw de opstaande randjes van het bladerdeeg voorzichtig over de vulling. Scheidt een ei en klop het eigeel los. Bestrijk de randjes met het eigeel voor een mooie glans.
    13. Mocht je het lekker vinden kan je vervolgens wat kaas over het taartje strooien, maar dit is zeker niet nodig.
    14. Zet de taart in de oven voor +/- 20 minuten tot het bladerdeeg mooi goudbruin en gaar is.

    Tip

    Bakvorm die is gebruikt is 24x17x5 (lxbxh). De tomaten kunnen uiteraard ontveld worden als je niet van velletjes houd.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren