Veganistische Mexicaanse gebakken bonen

    Veganistische Mexicaanse gebakken bonen

    2keer bewaard
    15min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Pintobonen worden eerst gestoofd met uien, tomaten, chilipoeder en groentenbouillon en dan geprakt. Een makkelijk manier om zelf je Mexicaanse gebakken bonen te maken. Ze zijn heerlijk in tortilla's met avocado, kaas, sla, salsa en zure room.

    Ingrediënten
    Porties: 6 

    • 1 eetl olijfolie
    • 1 ui, gehakt
    • 1 (400g) blik pintobonen
    • 3 eetl tomatenpurée
    • chilipoeder naar smaak
    • 225ml groentenbouillon

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:15min 

    1. Verhit de olie in een bakpan op matig vuur. Sauteer de uien tot ze zacht zijn en roer de bonen, tomatenpurée, chilipoeder en groentenbouillon erdoor. Kook gedurende 5 minuten of tot bouillon ingekookt is. Prak de bonen met een aardappelstamper.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren