Nước chấm (Vietnamese dipsaus)

    Nước chấm (Vietnamese dipsaus)

    1keer bewaard
    10min


    2 personen hebben dit gemaakt

    Nuoc cham is een heerlijke vietnamese dipsaus. De saus is zowel zoet, zuur, pittig en zoutig, waardoor het uitstekend past bij allerlei Vietnamese gerechten! Bekijk ook de video van dit recept.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 2 teentjes knoflook
    • 2 kleine rode pepers (Thaise chili's)
    • 1 limoen, uitgeperst
    • 1 eetlepel suiker
    • 1 eetlepel rijstwijnazijn
    • 4 eetlepels warm water
    • 4 eetlepels vissaus
    • 1 kleine wortel, in hele dunne reepjes

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Pel de knoflook en verwijder de steeltjes van de pepers. Stamp goed samen in een vijzel om er een pasta van te maken. Roer de suiker en limoensap erdoor en voeg dan de rijstazijn, water en vissaus erdoor. Klop met een garde door. Voeg de reepjes wortel toe en serveer.

    Video

    Nước chấm (Vietnamese dipsaus)
    Nước chấm (Vietnamese dipsaus)

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren