Limoentaart met gember

    Limoentaart met gember

    Voeg toe aan favorieten!
    1uur5min


    3 personen hebben dit gemaakt

    De verfrissende smaak van limoen en gember geven deze taart net even een bijzondere twist. Je kunt ook sinaasappelmarmelade of gemberconfituur gebruiken om de taart mee te bestrijken. Bekijk de video van dit recept!

    Ingrediënten
    Opbrengst: 1 taart (23 cm doorsnee)

    • 1 (23 cm) voorgebakken taartbodem
    • 4 limoenen
    • 2 hele eieren
    • 3 eierdooiers
    • 225 ml slagroom
    • 100 gr suiker
    • 2 theelepels gemberpoeder
    • 150 gr limoenconfituur (sinaasappel-, of gemberconfituur kan ook)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 45min  ›  Klaar in:1uur5min 

    1. Als de taartbodem nog niet is gebakken, bak deze dan eerst blind (met steunvulling) voor op 180°C, tot de bodem goudbruin is. Verwijder de steunvulling en laat helemaal afkoelen.
    2. Verwarm de oven voor op 170°C.
    3. Rasp de schil van 1 limoen en pers dan alle limoenen uit.
    4. Meng limoensap, limoenrasp met de eieren, eierdooiers, slagroom, gember en suiker. Klop met een garde tot een goed gemengd geheel, schenk dit in de afgekoelde taartbodem.
    5. Bak de taart 45 minuten in de voorverwarmde oven, tot de vulling stevig is. Haal uit de oven en laat iets afkoelen.
    6. Verwarm ondertussen de confituur op laag vuur tot het is gesmolten. Haal van het vuur en laat iets afkoelen.
    7. Schenk de confituur over de nog warme taart en verspreid gelijkmatig over de taart. Laat helemaal afkoelen alvorens aan te snijden.

    Video

    Limoentaart met gember
    Limoentaart met gember

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren