Vegan brownies met ganachelaagje

    Vegan brownies met ganachelaagje

    1keer bewaard
    45min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Veganistische brownies zonder vetstof met romig ganachelaagje.

    Ingrediënten
    Porties: 10 

    • 130 gr volkoren speltmeel
    • 45 gr cacao (evt raw)
    • 2,5 theelepel bakpoeder
    • snufje zout
    • 60 gr bruine suiker of agave-, rijst-, of maple siroop
    • 200 -220 gr appelmoes (gebruik zelf compote uit de tuin, maar moes kan ook. Is soms vochtiger dus pas de hoeveelheid dan iets aan)
    • 1/2 vanillestokje (merg) of 1 theelepel vanille essence
    • evt. 10 gr geraspte kokos, gehakte noten, dadels en/of zaden naar wens
    • Ganache
    • 140 gr pure chocolade (gebruik zelf minstens 72% cacao)
    • 75 ml soyaroom, cashewroom of kokosmelk
    • 1/2 theelepel kaneel
    • heel klein snufje rode peperpoeder
    • evt. een eetlepel (of meer) maple siroop, voor de zoetekauwen
    • evt. geraspte kokos, nootjes of vers gemalen kaneel ter garnering

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 25min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 175°C.
    2. Weeg alle droge ingrediënten af (meel, cacao, bakpoeder, zout en evt. suiker) en doe deze in een grote kom.
    3. Weeg alle natte ingrediënten af (dwz. de appelmoes, vanillemerg of essence en evt. de suikersiroop)
    4. Doe de natte ingrediënten bij de droge en meng het goed door elkaar. Voeg hierna evt. toevoegingen als gehakte noten, zaden en/of geraspte kokos toe naar wens. Het beslag moet goed vochtig maar niet vloeibaar zijn. Dus voeg na de toevoegingen evt. nog wat appelmoes of meel toe als dat nodig is.
    5. Doe het mengsel in de bakvorm en bak in het midden van de oven in ong. 20 minuten gaar. Laat de brownie afkoelen tot ong. kamertemperatuur (30 tot 45 min) voor je de ganache eroverheen doet. Anders kan het vocht niet verdampen en krijg je een zompige brownie.
    6. Ganache

    7. Smelt de chocolade met de room au-bain-marie en voeg als laatste de kaneel en rode peper toe. Proef of de smaak bevalt en voeg zo nodig zoetstof naar keuze of meer kaneel toe. Laat onder af en toe roeren een beetje afkoelen en giet over de brownie. Garneer evt. met kokosrasp, nootjes, versgemalen kaneel oid.
    8. Minstens een uurtje (het liefste twee als je je zolang kunt beheersen) laten opstijven in de koelkast en smullen maar.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren