şekerpare (Turks zoet nagerecht)

    şekerpare (Turks zoet nagerecht)

    8keer bewaard
    45min


    9 personen hebben dit gemaakt

    De Turkse keuken heeft veel zoete nagerechten. Een van de meest bekende "tatli" (vertaling: zoetigheid) in Nederland is baklava. Vandaag laat ik een andere verrukkelijk Turks dessert zien: şekerpare. In de winkels zijn ze meestal mierzoet, maar deze huisgemaakte şekerpare zijn perfect van smaak en hebben een heerlijke verrassende korrelige structuur.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 130 gram gesmolten roomboter
    • 1 zakje bakpoeder
    • 50 gram poedersuiker
    • 2 eetlepels vanille-extract
    • 1 ei, gesplitst
    • 1 eiwit
    • 220 gram griesmeel
    • 200 gram tarwebloem
    • 16 stuks amandelen, walnoten of paranoten
    • Voor de suikersiroop
    • 650 ml water
    • 350 gram witte basterdsuiker
    • 2 eetlepels citroensap
    • Om te garneren
    • geraspte kokos

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:45min 

    1. Verwarm de oven voor op 200°C. Meng in kom de roomboter, bakpoeder, poedersuiker, vanille-extract, 1 ei en 1 eiwit met een garde. Het eigeel bewaar je voor later. Voeg daarna het griesmeel en de tarwebloem toe. Kneed tot één geheel met je handen. Maak met het beslag 16 kleine bolletjes en druk ze een beetje plat. Leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier.
    2. Bestrijk de bolletjes met eigeel en doe een amandel of andere noot in het midden. Bak ze in 25 minuten goudbruin in de oven. Terwijl de şekerpare in de oven zitten, begin je aan de siroop. Breng het water, de suiker en citroensap aan de kook. Laat 10 minuten doorkoken en haal vervolgens de pan van het vuur.
    3. Haal de şekerpare uit de oven als ze goudbruin zijn en giet voorzichtig de suikersiroop over de şekerpare. Strooi wat geraspte kokos eroverheen.
    4. Laat de şekerpare volledig afkoelen.

    Bekijk dit op mijn blog

    http://www.toetjestafel.com/2014/01/recept-voor-sekerpare-turks-zoete.html

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    van
    0

    Het is echt superlekker!! Ik ga het veel vaker maken - 27 jun 2014

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren