Mini chocolade roomtaartjes met fruit

    Mini chocolade roomtaartjes met fruit

    2keer bewaard
    1uur50min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    De feestdagen komen dichterbij en er is niks leukers dan samen met je familie en vrienden genieten van al het lekkere eten. Voor Kerst en oud & nieuw doen we dan ook extra ons best om iets lekkers op tafel te zetten. Met af en toe een vriendelijke concurrentiestrijd van wie het eten het lekkerst is. En met dit verleidelijke dessert sluit je het diner spectaculair af.

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • Voor de banketbakkersroom
    • 500 ml melk
    • 2 eetlepels vanille-extract
    • 4 eidooiers
    • 100 gram suiker
    • 2 zakjes vanillesuiker
    • 2 eetlepels bloem
    • Voor de bodem
    • 150 gram bloem
    • 50 gram witte basterdsuiker
    • 100 gram roomboter in blokjes gesneden
    • 1 eetlepel vanille-extract
    • mespuntje zout
    • Voor de topping
    • 100 gram melkchocolade
    • fruit (aardbei en/of kiwi)

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 30min  ›  Extra tijd: 1uur in de koelkast  ›  Klaar in:1uur50min 

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Banketbakkersroom:

    3. We beginnen eerst met het maken van de banketbakkersroom. Breng de melk en vanille-extract aan de kook en zet daarna het vuur lager en laat de melk rustig doorkoken. Klop in de tussentijd de eidooiers, suiker en bloem door elkaar met een garde. Schenk dit eimengsel vervolgens door de melk. Laat het 5 minuten zachtjes koken en blijf roeren. Giet de room in een schaaltje en dek het af met huishoudfolie. Laat het volledig afkoelen.
    4. Bodem:

    5. Meng alle ingrediënten voor de bodem goed door elkaar met je handen tot een kruimelig deeg. Vet de bakvormpjes in met olie of boter. Verdeel het deeg over de bakvorm en druk het aan met je vingers. Zet in de oven voor ongeveer 25-30 minuten totdat het een goudbruine korst heeft. Haal het uit de oven en laat het afkoelen in de bakvorm.
    6. Topping:

    7. Smelt de chocolade au bain-marie. Bedek de bodem van de taartjesvormpjes met gesmolten chocolade. Laat dit volledig afkoelen in de koelkast. Meng de overgebleven gesmolten chocolade met de banketbakkersroom.
    8. Vervolgens kan je de taartjes vullen met de afgekoelde banketbakkersroom en versieren met fruit.

    Bekijk dit op mijn blog

    http://www.toetjestafel.com/2013/12/mini-chocoladeroomtaartjes-met-fruit.html

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren