Mille feuille (Franse tompouce)

  (11)
  1 uur 40 minuten

  Mille feuille is een typisch Frans gebakje, dat heel erg lijkt op onze tompouce. Het bestaat in dit geval uit drie lagen bladerdeeg en wordt gevuld met banketbakkersroom. Bekijk de video van dit recept!


  29 personen hebben dit gemaakt

  Ingrediënten
  Porties: 5 

  • 1 groot vel bladerdeeg (o4 4 plakjes aan elkaar)
  • olie, om te bestrijken
  • 2 theelepels suiker
  • 250 ml banketbakkersroom
  • 75 gr poedersuiker
  • water, zoveel als nodig
  • 1/2 theelepel cacaopoeder

  Voeg toe aan boodschappenlijst
  Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
  Bekijk boodschappenlijst

  Bereidingswijze
  Voorbereiding: 45min  ›  Bereiding: 25min  ›  Extra tijd: 30min in de koelkast  ›  Klaar in:1uur40min 

  1. Verwarm de oven voor op 200°C.
  2. Bedek een bakplaat met bakpapier en bestrijk deze lichtjes met olie. Leg het vel bladerdeeg hierop en bestrijk de bovenkant met een klein beetje water. Bestrooi met 1 theelepel suiker. Leg er dan nog een vel bakpapier en een andere bakplaat overheen.
  3. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven. Haal uit de oven en haal voorzichtig de bovenste laag bakpapier van het bladerdeeg. Draai het bladerdeeg om, bestrooi met 1 theelepel suiker en bedek weer met bakpapier en een bakplaat.
  4. Bak nogmaals 10 minuten in de oven.
  5. Leg het bladerdeeg voorzichtig op een snijplank. Snij het deeg in 3 gelijke, langwerpige stukken. Snij 2 van deze stukken elk in 5 gelijke stukken. Dit hoeft niet, maar maakt het snijden straks gemakkelijker!
  6. Verspreid de helft van de banketbakkersroom over het stuk bladerdeeg dat nog heel is. En leg hier 1 laag (5 stukjes) bladerdeeg overheen. Maak de randjes netjes door er een mes langs te halen. Verspreid de resterende banketbakkersroom over de tweede laag en dek af met de laatste laag bladerdeeg.
  7. Maak het glazuur door de poedersuiker te mengen met 1 1/2 eetlepel water tot een glad geheel. Meng de cacaopoeder in een apart kommetje met een paar druppels water tot je een pasta hebt. Doe deze chocoladepasta in een plastic zakje en knip er een klein hoekje vanaf; hiermee spuit je straks een lijntje chocola in het glazuur.
  8. Schenk een dunne, gelijkmatige laag glazuur over de bovenkant van de tompoezen. Spuit dan direct (voordat het glazuur hard wordt) een dun lijntje chocola over elk stukje tompouce (5 lijntjes). Haal een cocktailprikker een paar keer haaks door het lijntje om zo een mooie decoratieve versiering te krijgen.
  9. Laat het glazuur helemaal hard worden in de koelkast alvorens de tompouce aan te snijden en te serveren.

  Banketbakkersroom

  Probeer dit recept voor banketbakkersroom!

  Video

  Mille Feuille (Franse tompouce)
  Mille Feuille (Franse tompouce)

  Recent bekeken

  Beoordelingen en waarderingen
  Waarderingen op alle internationale sites:
  (11)