Zonnebloempittensaus

    Zonnebloempittensaus

    1keer bewaard
    10min


    19 personen hebben dit gemaakt

    Deze heerlijke saus, of eigenlijk meer een spread, is fantastisch op broodjes of crackers.

    Ingrediënten
    Porties: 16 

    • 275g zonnebloempitten
    • 100g tahini
    • 4 eetl citroensap
    • 1 teentje knoflook, fijngehakt
    • 2 eetl sojasaus
    • 1 stengels selderij, gehakt
    • 1/4 kleine ui
    • 100ml water

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Klaar in:10min 

    1. Doe de zonnebloempitten in een koekenpan en rooster ze in zo'n 8 tot 10 minuten, onder voortdurend roeren, lichtbruin.
    2. Schep de pitten over naar een kom en vermeng ze goed met de tahini. Spreid ze uit in een enkele laag en laat ze afkoelen tot kamertemperatuur.
    3. Doe de pitten samen met de resterende ingrediënten in een keukenmachine en pureer tot een fijn mengsel. Dek af en bewaar het in koelkast als je het niet meteen gebruikt. Je kunt het met een beetje water verdunnen mocht het mengsel een beetje te stijf worden.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren