Heerlijk roomgebak

    Heerlijk roomgebak

    5keer bewaard
    30min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Heerlijk gebak met room of een andere vulling naar keuze. Bekijk ook mijn video van dit recept.

    Ingrediënten
    Opbrengst: 10 roomgebakjes

    • 500 gr bloem
    • 1 theelepel zout
    • 1 theelepel gist
    • 1 eetlepel bakpoeder
    • 1 zakje vanillesuiker
    • 2 kleine eitjes
    • 350 ml melk
    • olie om in te bakken
    • 1 klein bakje slagroom, opgeklopt
    • honing
    • amandelen

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 10min  ›  Bereiding: 20min  ›  Klaar in:30min 

    1. Meng de bloem, zout, gist en vanillesuiker in een grote kom. Meng goed. Voeg 2 kleine eitjes toe en meng met de hand erdoor. Schenk de melk erdoor en kneed met de hand tot het een zacht deeg wordt. Laat dan 1 uur rusten.
    2. Halveer het deeg, maak 2 ballen en rol elke bal uit tot 1 cm dikte. Steek met een ronde uitsteker, met een doorsnede van ong. 7 cm, 5 rondjes uit elke lap deeg. In totaal heb je er 10.
    3. Zet een koekenpan met een ruime laag olie op middelhoog vuur en bak hierin de deegrondjes goudbruin. Draai ze halverwege het bakken om, zodat beide kanten mooi goudbruin worden. Bedruip ze tijdens het bakken met olie uit de pan. Doe dit door met een eetlepel voorzichtig wat hete olie uit de pan over het deeg te scheppen tijdens het bakken.
    4. Snijd de deegrondjes doormidden en vul ze met wat jij lekker vindt. Ik heb hiervoor opgeklopte slagroom gebruikt met een topping van honing en gemalen amandelen.

    Video:

    Bekijk mijn video van dit recept op YouTube.

    Bekijk dit op mijn blog

    CookingWithKhadija

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren