Whoopie Pies met pindakaas- of marshmallow cremevulling

    Whoopie Pies met pindakaas- of marshmallow cremevulling

    2keer bewaard
    25min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Whoopie Pies zijn wat steviger dan cake, maar iets zachter dan koekjes. Ik ben er zelf verliefd op geworden, het is heel lekker!

    Ingrediënten
    Porties: 25 

    • Voor de koekjes
    • 300 gr bloem
    • 75 gr ongezoet cacaopoeder
    • 1,5 theelepel bakpoeder
    • 0,5 theelepel zout
    • 120 gr boter
    • 230 gr basterdsuiker
    • 1 ei
    • 1 theelepel vanille extract
    • 250 ml melk
    • Voor de pindakaasvulling
    • 350 gr pindakaas
    • 350 gr ongezouten boter op kamertemperatuur
    • 150 gr suiker
    • 0,5 theelepel zout
    • Voor de marshmallow crèmevulling
    • 170 gr boter
    • 90 gr poedersuiker
    • 1/4 theelepel vanille extract
    • 100 gr marshmallow creme
    • 1 eetlepel melk

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 10min  ›  Klaar in:25min 

      De koekjes:

    1. Verwarm de oven voor op 180°C.
    2. Meng alle droge ingrediënten en zet het apart (bloem, cacaopoeder, bakpoeder, zout).
    3. Mix met de mixer de boter en basterdsuiker tot het luchtig is.
    4. Voeg het ei en vanille extract toe, en mix het een paar minuten zodat het goed gemengd en luchtig is.
    5. Voeg, steeds om en om, een beetje melk en de droge ingrediënten toe tot alles goed gemengd is.
    6. Spuit (of gewoon met 2 lepels) het mengsel in kleine rondjes op een ingevette of met bakpapier beklede bakplaat.
    7. Bak ze 10 minuten in de oven.
    8. De pindakaasvulling:

    9. Mix op de laatste stand de pindakaas en de boter tot één mengsel. Voeg de suiker en het zout toe en mix het ongeveer vier minuten op een middelhoge stand totdat het lekker luchtig is geworden. Smeer het mengsel op de platte kant van de inmiddels gedroogde koekjes en leg er een ander koekje boven op.
    10. De marshmallow crèmevulling:

    11. Klop de boter en de poedersuiker in een kom tot het licht en luchtig is. Meng er vanille extract, marshmallowcrème en melk door. Smeer het mengsel op de platte kant van de inmiddels gedroogde koekjes en leg er een ander koekje bovenop.

    Tip

    Er zijn heel veel verschillende variaties voor de vulling, maar ook voor de koekjes zelf. Als het een keer is gelukt kan je ook gaan experimenteren wat allemaal lekker is en wat niet enzo? Nou ja, veel succes en eet smakelijk!

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren