Eenvoudige nasi

    Eenvoudige nasi

    5keer bewaard
    30min


    13 personen hebben dit gemaakt

    Dit is een makkelijk recept voor nasi, helemaal als je nog een restje gekookte rijst hebt en een voorgesneden groentepakket voor nasi gebruikt. Serveer met pindasaus, kroepoek en eventueel een omelet en katjang pedis (pittige nootjes).

    stroopwafel Washington, Verenigde Staten

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 250 gr rijst
    • 1 eetlepel kokosolie of olijfolie, om in te bakken
    • 300 gr rundergehakt
    • 1 zakje kruidenmix voor nasi (Conimex)
    • 400 gr gesneden groenten voor nasi
    • 1 theelepel sambal, of meer naar smaak
    • scheut ketjap manis, of naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 15min  ›  Klaar in:30min 

    1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar, liefst een dag vantevoren, maar laat het in ieder geval goed uitlekken en helemaal afkoelen voordat je de nasi gaat maken.
    2. Verhit de (kokos)olie in een wok. Voeg het rundergehakt en de helft van de nasikruiden toe en roerbak tot het gehakt rul en bruin is.
    3. Voeg de gesneden groenten toe en bak even mee. Voeg dan ook de gekookte en afgekoelde rijst toe en de resterende nasikruiden en schep goed door. Verwarm een paar minuten en breng op smaak met ketjap en sambal.
    4. Serveer met bijvoorbeeld kroepoek, satésaus, katjang pedis en eventueel een gebakken ei of omelet.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (1)

    Nanda
    van
    0

    Lekker, simpel, maak ik vaak! - 20 apr 2016

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren