Ontbijtpap van quinoa met bosbessen

    Ontbijtpap van quinoa met bosbessen

    8keer bewaard
    30min


    47 personen hebben dit gemaakt

    Zoete bosbessen en frisse citroen smaken heel goed in deze ontbijtpap gemaakt met quinoa. Supergezond en een mooi alternatief voor havermout. Je kunt aan het eind nog wat extra melk toevoegen als je een wat dunnere pap wilt.

    Ingrediënten
    Porties: 2 

    • 170 gr quinoa
    • 475 ml melk
    • zout
    • maple syrup (of honing)
    • 1/2 citroen, schil geraspt
    • 145 gr bosbessen
    • 2 theelepels lijnzaad

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 5min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:30min 

    1. Spoel de quinoa in een fijn vergiet af met koud water, tot het water helder is, zodat de bittere smaak verdwijnt.
    2. Verhit de melk in een steelpan op middelhoog vuur tot het warm is, na ongeveer 2-3 minuten. Roer de quinoa en zout door de melk en laat zachtjes koken met de deksel (schuin) op de pan tot het meeste vocht is opgenomen, na ongeveer 20 minuten. Haal de steelpan van het vuur. Roer de maple syrup en citroenrasp erdoor en schep voorzichtig ook de bosbessen erdoor.
    3. Verdeel de quinoapap over twee kommen en bestrooi met de lijnzaadjes.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren

    Meer collecties