Vegan chili

    Vegan chili

    3keer bewaard
    4uur20min


    28 personen hebben dit gemaakt

    Deze hartige chili zit boordevol bonen, linzen en tahoe, meer dan genoeg om lekker voldaan gevoel van te krijgen. Gebruik, voor het beste resultaat, bonen die een nacht in de week hebben gestaan. En ik laat de chili zelf ook het liefst een nacht in de koelkast staan voor ik het opdien. Garneer met gehakte koriander of peterselie.

    Ingrediënten
    Porties: 12 

    • 75g droge kidneybonen, een nacht geweekt
    • 115g droge flageolets of witte bonen, een nacht geweekt
    • 75g droge linzen, een nacht geweekt
    • 1 kilo tomaten, gehakt
    • 1,5 liter water
    • 3 groene chilipepers, gehakt
    • versgehakte champignons
    • 1 groene paprika, in reepjes
    • 1 rode paprika, in reepjes
    • 100 gr verse sperziebonen, gepunt
    • 2 stengels bleekselderij, gehakt
    • 1 ui, gehakt
    • 1 rode ui, gehakt
    • 1 pak extra stevige tahoe, uitgelekt en verkruimeld
    • zout en versgemalen zwarte peper naar smaak
    • uienpoeder naar smaak
    • knoflookpoeder naar smaak
    • chilipoeder naar smaak

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 20min  ›  Bereiding: 4uur  ›  Klaar in:4uur20min 

    1. Giet de kidneybonen, flageolets en linzen af en spoel. Doe ze in een grote pan en dek ze af met water; kook ze gedurende 1 uur op matig hoog vuur tot ze gaar zijn.
    2. Doe indertussen de tomaten in een pan met het water en breng dit aan de kook. Zet het vuur laag en stoof 1 uur, onafgedekt, tot de tomaten uit elkaar vallen.
    3. Roer de tomaten door de bonen en voeg de champignons, groene paprika, rode paprika, sperziebonen, selderij, uien en tahoe toe. Kruid met zout, peper, uienpoeder, knoflookpoeder en chilipoeder naar smaak.
    4. Stoof 2 tot 3 uur tot de gewenste dikte is bereikt.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren