Filodeegbuideltje met groene asperges, en paddestoelen en lauwwarme dressing

    Filodeegbuideltje met groene asperges, en paddestoelen en lauwwarme dressing

    1keer bewaard
    40min


    1 persoon heeft dit gemaakt

    Filodeegbuideltjes gevuld met groene asperges, truffelpasta en paddestoelen, geserveerd met een lauwwarme notenoliedressing.

    Herman Meijers Kookstudio Gelderland, Nederland

    Ingrediënten
    Porties: 4 

    • 8 groene asperges, harde uiteinden verwijderd en in kleine stukken
    • boter
    • 100 gram paddenstoelen, naar keuze, in twee stukken gesneden
    • 2 sjalotten, gesnipperd
    • scheut port
    • 4 bladen filodeeg
    • 2 eetlepels truffelpasta
    • 150 ml notenolie
    • 35 ml sherryazijn
    • peper en zout

    Voeg toe aan boodschappenlijst
    Een gratis lijst om mee te nemen naar de winkel
    Bekijk boodschappenlijst

    Bereidingswijze
    Voorbereiding: 15min  ›  Bereiding: 25min  ›  Klaar in:40min 

    1. Kook de aspergestukken gaar in kokend water waaraan een klont boter is toegevoegd.
    2. Fruit de sjalotten en de paddenstoelen in boter en blus dit geheel af met port. Voeg dan de gare asperges toe en laat nog even sudderen. Breng de groentemassa op smaak met peper en zout en de truffelpasta.
    3. Vet een vel filodeeg in met gesmolten boter, leg de groentemassa in het midden op het vel en maak er een buideltje van. Bind het dicht met keukentouw. Bak de buideltjes in circa 15 minuten in een oven van 180° goudbruin.
    4. Maak de dressing door de notenolie, sherry-azijn en zout en peper te mengen, verhit even en serveer met het buideltje.

    Recent bekeken

    Beoordelingen (0)

    Jouw beoordeling

    Waardeer met sterren